ZM Tarnow ile İşbirliği

2.9.2014
​​
Kielce/Polonya’da 1-4 Eylül 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmekte olan MSPO Uluslararası Savunma Fuarı’nda silah üreticisi olan Zakłady Mechaniczne “Tarnów” firması ile Mutaka​bat Muhtırası imzalanmıştır.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Hasan Canpolat ve ZM Tarnow Yönetim Kurulu Başkanı Krzysztof Jagiełło tarından imzalanan Anlaşmaya Savunma Sanayi Müsteşarımız Sn. Prof.Dr. İsmail Demir ve PCO/Polonya firması Yönetim Kurulu Başkanı Ryszard Kardasz şahitlik etmiştir.​

Muhtelif kalibre ve standartlarda (NATO ve Rus) üretim yapan ZM Tarnow firması silah üretim kabiliyetleri ile ASELSAN stabilizasyon, servo motor, elektro-optik, hedef takip ve atış kontrol kabiliyetlerinin tamamlayıcı olabileceği alanlarda üretim, geliştirme ve pazarlama imkanlarının araştırılmasına yönelik işbirliği öngörülmektedir.

İşbirliği niyetinin nazik bir göstergesi olarak ZM Tarnow üreitimi 12,7 mm Keskin Nişancı Tüfeği ASELSAN standında üzerine ASELSAN üretimi Python Termal Sİlah Dürbünü monte edilerek sergilenmiştir.​