ASELSAN’ın Tasarım Ödüllü Yeni 3700 Sayısal El Telsizi, TEKNOFEST İstanbul’da teknoloji tutkunlarına tanıtıldı.

21.9.2018

​43 Yıllık telsiz tasarım ve üretim geleneğine sahip ASELSAN, Kamu güvenliği haberleşmesine yönelik geliştirdiği yeni 3700 serisi telsiz ailesinin ilk ürünü olan 3700 El Telsizini kullanıcılarına teslim etmeye başladı. Teslimatla ilgili lansman töreni İstanbul Yeni Havalimanı alanında gerçekleştirilen TEKNOFEST'te yapıldı.

Teknoloji tutkunu gençlerin yoğun ilgi gösterdiği TEKNOFEST'teki lansmanda ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün şunları söyledi:

“Teknolojiye ilgi duyan böyle güzel bir kitleyi burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Biliyorsunuz tüm dünya artık teknolojik bir yarış içinde ve bu yarışta geride kalanlar teknoloji geliştiren ülkelerin pazarı olmaktan öteye gidememektedir. Ülkemizde dünya ile yarışacak teknolojik ürünler üretebilecek kabiliyet, altyapı, azim ve kararlılık mevcuttur. Aselsan gibi teknoloji üreten şirketlerimiz bunun ispatı olarak büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir."

Yeni Bir Ürün

1975 yılından bugüne kamu güvenliği alanında hizmet veren Emniyet,  Jandarma, Sahil Güvenlik, İstihbarat, Özel Kuvvetler, Acil Sağlık Hizmetleri, İtfaiye ve diğer Belediye birimlerinin haberleşme ihtiyaçlarına yönelik farklı özelliklerde ürünler sunan ASELSAN'ın, bu alandaki çözümlerine yeni bir ürün daha katıldı.

Dünyadaki güncel uygulamalarını içeren 3700 El Telsizinin tasarım kriterleri, doğrudan kullanıcılarla yapılan interaktif değerlendirmelerle belirlendi. Yapılan çalışmalar hafif, küçük ebatta, görseli şık, kullanımı kolay, dayanıklı, uzun ömürlü, ses kalitesi yüksek ve yabancı unsurlarca dinlenme riski taşımayan bir telsiz istendiğini ortaya çıkardı. Tamamen Türk Mühendislerinin yaratıcı ve yenilikçi çalışmaları ile tasarlanan cihaz, daha prototip aşamasındayken Design Turkey 2017 İyi Tasarım Ödülünü kazandı.

Kamu güvenliği haberleşmesinin 7/24 kesintisiz haberleşme ihtiyaçlarının son teknoloji çözümlerle optimize edildiği 3700 El Telsizi özellikle yoğun ses kullanımlı Kamu Güvenliği Kullanıcıları için tasarlanmıştır. Telsiz;

• VHF veya UHF'de çalışabilmekte,
  • Yazılım tabanlı platformuyla farklı haberleşme protokollerini (DMR ve APCO25 Trunk ve Konvansiyonel sistemler) destekleyebilmekte,
  • GPS konum servisi, Bluetooth, USB, Renkli ekran, titreşim ve akıllı şarj birimleri ile dikkat çekmektedir.
  • Kriptolu telsiz kullanıcıları için yazılım ve donanım kripto yeteneği bulunmaktadır.
  • Gizlenebilir ve standart formda farklı yan birimlere sahiptir. (Farklı bant ve boyda antenler, farklı ebat ve kapasitede bataryalar, ses aksesuarları, araçta şarj cihazı opsiyonları mevcuttur)
  • Kullanıcılarının çalışma ortam ve koşullarına uygun sıcaklık, nem, toz, su, düşme, titreşim testleri uygulanan cihaz çevre dayanımı ve üstün sızdırmazlık özelliği ile öne çıkmaktadır.

Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından Emniyet Genel Müdürlüğüne Ankara ve İstanbul'da kurulmakta olan uçtan uca güvenli sayısal haberleşme şebekesinde de kullanılacak olan ASELSAN 3700 Sayısal El telsizi, rekabet gücü yüksek milli bir ürün olarak 2018 yılında Türk ve dünya piyasalarına sunuldu.