ASELSAN ADEX-2014 Fuarında

11.9.2014

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (ADEX 2014) Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ASELSAN Standını ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Aliyev'e ziyareti esnasında ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Canpolat eşlik etti.

Standımızda Taktik Saha Muhabere Sistemleri, Askeri/Profesyonel Haberleşme Sistemleri, Termal/Gece Görüş Sistemleri, Radar/Elektronik Harp Sistemleri, Uzak Komutalı Silah Sistemleri, Askeri Bilgisayarlar ve Bomba İmha Robotu katılımcıların beğenisine sunuldu.

ASELSAN tarafından geliştirilen SARP Stabilize Silah Platformu, fuarda Azerbaycan Savunma Sanayisi Bakanlığı bağlı kuruluşu olan Milli Aerokosmik Agentliği'nin üretmekte olduğu Gürze Devriye Aracı üzerinde sergilendi.

ASELSAN olarak fuara geniş bir katılım gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Canpolat, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Can Çevik, Genel Müdür Yardımcıları Yavuz Bayız ve Özcan Kahramangil'in de aralarında bulunduğu ASELSAN delegasyonu konuk heyetlere, savunma sanayisinde geldiğimiz son noktayı gösteren ürünleri tanıttı.

​Türkiye, ilk kez düzenlenen fuara Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve 37 şirketi ile en geniş katılımı gerçekleştirdi. Fuara; 34 ülkeden 200 şirket katıldı. 11-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen fuarda hava, kara, deniz başta olmak üzere silahlı kuvvetlerine yönelik araç gereç, silah, teçhizatın yanında savunma sistemleri, IT teknolojileri, askeri lojistik ve teknik destek sistemleri sergilendi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Canpolat, AZERBAYCAN Savunma Sanayi Bakanı Yaver Cemalov'u ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Canpolat, Bakan Cemalov'a ziyareti anısına iznik çinisi bir tabak hediye etti. ​