Türkiye’de İlk AQAP 2310 Belgesini ASELSAN REHİS Grubu Aldı

10.7.2014

​REHİS Grubu Yönetim Sistemi, "AQAP-2310 Havacılık, Uzay ve Savunma Yüklenicileri İçin NATO Kalite Yönetim Sistemi Gerekleri" standardına uygun olarak gerçekleştirilen denetim sonunda belgelendirmeye hak kazandı. REHİS Grubu AQAP-2310 standardının tercüme edilerek yayımlanmasının ardından Türkiye'de Milli Savunma Bakanlığı tarafından belgelendirilen ilk firma oldu.

AS9100 Rev.C standardını temel alan AQAP-2310 standardı, ilave olarak NATO kalite yönetim sistemi gereklerini içermektedir. NATO ülkeleri tarafından ortak kabul gören bu standart, özellikle üye ülkelerle havacılık, uzay ve savunma projelerinin yapılmasında önemli bir referans teşkil etmektedir.

2011 yılında sahip olduğu ISO9001 belgesini yeterli görmeyerek faaliyet sahaları ile daha uyumlu olan AS9100 Rev.C belgesini alan REHİS Grubu, yine 2011 yılında sahip olduğu AQAP-2110 belgesini 2014 yılında AQAP-2310 belgesi ile yenileyerek Yönetim Sistemini tamamen AS9100 Rev.C temelli bir yapıya büründürmüş ve bir üst sınıfa taşımıştır.