ASELSAN 40 Yaşında...

13.11.2015

Türk Savunma Sanayisinin en büyük kuruluşu ASELSAN, 40ıncı  kuruluş yıldönümü​nde 5 bin çalışanı ile Anıtkabir'i ziyaret etti.

​ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker, yöneticiler ve çalışanlar ile birlikte Anıtkabir'de saygı duruşunda bulundu. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan Yönetim Kurulu Başkanı Şeker saygı duruşundan sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker, deftere şunları yazdı:

"Ulu Önder Atatürk,

ASELSAN Ailesi olarak, kuruluşumuzun 40'ıncı yıl dönümünü gururla kutlamanın heyecanı içinde bir kez daha yüksek huzurunuzdayız.

Milli savunma sanayimizin lideri konumunda, teknolojik bağımsızlık düzeyimizi en üst düzeye çıkarmak için büyük bir azim ve gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Kazandığımız teknolojik bilgi birikimi ile Dünyanın önde gelen savunma sanayi firmalarıyla rekabette her geçen gün daha çok güçleniyoruz.

Bundan 92 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atarken gösterdiğiniz 'muasır medeniyetler seviyesine ulaşma' hedefi doğrultusunda ASELSAN Ailesi olarak inançla yürüyor ve huzurlarınızda saygı ile eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun."

​Türkiye'nin elektronik ​devi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin teknoloji gereksinimini karşılayan en önemli milli kaynak olan ASELSAN, milli tren, yerli otomobil gibi kritik ve stratejik elektronik ihtiyacının bulunduğu her alanda görev almak için çalışıyor. ASELSAN, ABD, Hollanda, Kazakistan, Ürdün, Pakistan, Suudi Arabistan, Katar ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu 50 ülkeye direkt satışın yanı sıra ürünlerinin teknoloji transferi ile ortak üretim çalışmalarını da içerecek şekilde ihracat gerçekleştiriyor.