ASELSAN ve AIRBUS Grup Arasında İşbirliği

20.5.2014

​​​​​​ASELSAN ve Airbus Grup, sivil ve askeri aviyonik sistemler, uydu haberleşme sistemleri, elektro-optik ve lazer sistemleri ve emniyetli telsiz haberleşmesi alanlarında işbirliğine yönelik ilk adım olarak bir çerçeve anlaşma imzaladı.

Berlin Uluslararası Havacılık Fuarı’nda imzalanan anlaşma ile güçlerini birleştiren iki şirket, yeni pazarlara ulaşma yolunda lider aviyonik ve havacılık üreticileri olarak pozisyonlarını daha da sağlamlaştırmayı ve fark edilir nitelikte rekabet kazanımı hedefliyor.
Airbus Grup Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Marko Miklis, Türkiye’nin lider elektronik şirketi ile olan işbirliklerinin olumlu yönde gelişmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Miklis, her iki şirketin de Türkiye ve ihraç pazarına uygulanabilecek rekabetçi ürünlerinin ve çözümlerinin olduğuna yürekten inandıklarını söyledi.
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Hasan Canpolat, Türk elektronik sanayisindeki liderlik rolüne ek olarak Airbus Grup’la yapılan işbirliği ile küresel pazarlara daha çok erişim sağlayacaklarını söyledi. Canpolat, “İnanıyoruz ki, uzun vadeli işbirliğinin ortaya çıkardığı sinerji, yenilikçi çözümler ortaya koyacak ve her iki firmanın dünya çapında başarısında rol alacaktır” diye konuştu.
Yapılacak işbirliği çerçevesinde, bir koordinasyon komitesinin kurulacak ve her iki tarafın temsil edildiği çalışma grupları oluşturularak kurumsallaşma sağlanacak. Yapılacak işbirliğinin  kapsamı ilerleyen dönemlerde mevcut anlaşmanın da ötesinde genişletilebilecek. ​