ASELSAN ile HAVELSAN arasında Güvenlik Projeleri İş Birliği Protokolü İmzalandı…

24.2.2015

​​Türk savunma sanayisinin iki büyük şirketi ASELSAN ile HAVELSAN,  Milli Gemi Projesindeki başarılı çalışmalarından sonra, Güvenlik Projelerine yönelik olarak da işbirliği yapma kararı aldı. Güvenlik projelerinde  iş ortağı olarak birlikte milli çözümler hazırlanması ve ortak teklif verilmesi amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı.

Güvenlik Projelerinde yerli katkının en üst düzeyde olmasını hedefleyen ASELSAN - HAVELSAN iş ortaklığı, yerli sanayinin desteklenerek yerli sanayide oluşan teknik birikimlerin ve çözümlerin projelerde azami ölçüde yer alması için gayret gösterecek.

Bu kapsamdaki ilk anlaşma da Gaz ve Boru Hatları Güvenliği konusunda İş Ortaklığı kurulması ile gerçekleşti. Yine kurulan İş Ortaklığı ile iki kurum kabiliyetlerini ülkemizdeki gaz ve boru hattı güvenlik sistemleri yanı sıra uluslararası gaz ve boru hattı güvenlik sistemleri projelerinde de kullanmak üzere bir araya geldi.​