ASELSAN IDEX 2017 FUARINDA

20.2.2017

​IDEX, ASELSAN'ın katıldığı uluslararası savunma fuarları arasında özel bir öneme sahiptir. Birleşik Arap Emirlikleri, savunma sanayii söz konusu olduğunda Orta Doğu'da öncü konumda görülmektedir. IDEX bunun en önemli kanıtıdır ve ASELSAN bu küresel savunma fuarının bir parçası olmaktan çok büyük memnuniyet duymaktadır.

Fuar süresince ASELSAN standında milli tasarım Lazer Güdüm Kiti ve Hassas Güdüm Kiti sergilendi. Bu ürünlere ek olarak Uzaktan Komutalı Stabilize Füze Fırlatma Sistemi ve Silah Sistemi, Anti Drone Sistemi, Çok Rotorlu Mini Drone, Thermal Kamera, Gece Görüş Dürbünü, Lazer Hedef İşaretleme Cihazı, Elektro-optik Sensör Sistemi, Kara Gözetleme Radarı, Helikopter Elektronik Harp Suiti ve Haberleşme Sistemleri de ASELSAN standında yerlerini aldı.

42inci yılını kutlamakta olan ASELSAN, son teknoloji askeri ve profesyonel sistemlerin tasarım, araştırma, geliştirme ve üretimini gerçekleştirmektedir.
Kurulduğu 1975 yılından bugüne askeri haberleşme sistemleri, radar sistemleri, elektronik harp sistemleri, elektro-optik sistemler, seyrüsefer sistemleri, aviyonik sistemler, silah sistemleri, hava ve füze savunma sistemleri, komuta kontrol sistemleri, deniz sistemleri, yurt ve sınır güvenliği çözümleri, ulaştırma, enerji ve otomasyon sistemleri alanlarında güvenilir bir ortak konumuna erişmiştir.
ASELSAN, 63 ülkeye ihracatı, NATO ortak geliştirme projelerine aktif katılımı ve büyük hacimli üretim programları ile uluslararası arenada rekabet gücünü ispatlamıştır.

ASELSAN uzmanlık alanları ve teknolojik kabiliyetleri dikkate alınarak beş sektör başkanlığı bünyesinde örgütlenmiştir. Bunlar;
  • Haberleşme, ve Bilgi Teknolojileri Sektör Başkanlığı,
  • Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanlığı,
  • Radar ve Elektronik Harp Sektör Başkanlığı,
  • Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanlığı,
  • Ulaştırma, Güvenlik, Enerji ve Otomasyon Sistemleri Sektör Başkanlığı

İhtiyaç analizinden ve kavram çalışmasından başlayarak tasarım, üretim, test ve lojistik destek, süreçlerinin tamamı ASELSAN'da gerçekleştirilmektedir. Donanım, yazılım, mekanik ve optik tasarım şirketin sahip olduğu teknolojik kabiliyetler arasında yer almaktadır.
Araştırma ve geliştirmeye yıllık cirosunun %6'sını ayırmak suretiyle verdiği yüksek önem ve teknolojik bilgi birikimi ile ASELSAN, büyük ölçekli sistem entegrasyon projelerini üstlenme ve ileri teknoloji ürünlerini geliştirme seviyesine ulaşmıştır.
ASELSAN, aynı zamanda derin sistem mühendisliği bilgi birikimi ve deneyimi isteyen kara, hava ve deniz platformları modernizasyon kabiliyetine sahiptir. 42 yıllık tecrübesi entegrasyon ve modernizasyon projelerinin başarıyla gerçekleştirilmesinde ASELSAN'ın en önemli kaynağıdır.
ASELSAN faaliyetlerini Ankara'da dört ayrı tesiste sürdürmektedir. Sayısı 5000'den fazla olan personel kadrosunun %60'ı mühendis olup, bunların büyük çoğunluğu ARGE projelerinde görevlidir.
ASELSAN gelecekte ihtiyaç duyulacak konsept projelerini de kendi kaynakları ile finanse etmektedir. Bu çalışmalar sayesinde şirketin inovatif kimliği güçlenm