ASELSAN Telsizleri Ürdün’de Üretilecek

3.3.2015

​ASELSAN, yazılım tabanlı telsizlerinin üretimi için Ürdün'e teknoloji transferi gerçekleştirecek.

Türk Savunma Sanayisinin lider kuruluşu ASELSAN, Ürdün Silahlı Kuvvetleri içerisinde askeri ürünlerin tasarım, geliştirme, üretim ve pazarlamasından sorumlu bağımsız bir birim olan King Abdullah Design and Development Bureau (KADDB) ve ASELSAN ile KADDB ortak girişim şirketi olan ve Ürdün'de faaliyet gösteren ASELSAN Middle East (AME) şirketi arasındaki stratejik işbirliğinin taktik haberleşme alanını da kapsayacak şekilde genişletilmesine yönelik bir Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Taraflar, ASELSAN yazılım tabanlı telsizlerinin teknoloji transferi yolu ile Ürdün'de üretimi ve taktik haberleşme alanında kabiliyet kazanılmasını sağlamaya yönelik AME'de telsiz üretim hattı kurulması olanaklarının araştırılması konusunda görüş birliğine vardı. Anlaşma için imzalar ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, KADDB Genel Müdürü Tümgeneral Omar Al-kahdbi ve AME Genel Müdürü Nurfer Oğuz tarafından atıldı.

​ASELSAN Hakkında

Türkiye'nin önder savunma sanayi firması olarak ASELSAN; kritik teknolojik kabiliyetleri kendi mühendis kadrosu ile yerli olarak geliştirmesi, ürünlerinde en ileri teknolojileri uygulaması ve sürdürülebilir AR-GE'ye düzenli olarak yatırım yapmasıyla biliniyor. ASELSAN; Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Elektro-Optik Sistemleri, Seyrüsefer ve Aviyonik Sistemleri, Savunma ve Silah Sistemleri, Entegre Savunma Sistemleri, Deniz Sistemleri, Ulaşım Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Enerji ve Güç Yönetimi Sistemleri, Ücretli Otomatik Geçiş ve Trafik Sistemleri gibi pek çok alanda tasarım, geliştirme, üretim, entegrasyon, modernizasyon ve satış sonrası hizmetler dahil olmak üzere anahtar teslim çözümler sunuyor. Bir milyar ABD dolarının üzerinde yıllık cirosu ve giderek artan ihracat satışları ile ASELSAN; düzenli olarak dünyanın en büyük 100 savunma sanayi kuruluşu arasında gösteriliyor. ASELSAN hakkında daha detaylı bilgi için: www.aselsan.com.tr.

​​KADDB Hakkında

King Abdullah Design and Development Bureau (KADDB) bir Ürdün savunma şirketidir. Ürdün Silahlı Kuvvetleri'ne bilimsel ve teknik hizmet sağlanması ve bu kapsamda özgün kabiliyetler kazanılması amacıyla 24 Ağustos 1999 tarihli Kraliyet Kararnamesi ile kurulmuştur. KADDB'nin bir diğer kuruluş amacı da, Orta Doğu ülkeleri ihtiyaçları için ticari ve savunma ekipmanları tedarikidir. KADDB, Ürdün Silahlı Kuvvetleri içerisinde bağımsız bir birim olup, ticari esaslara uygun olarak çalışmaktadır. Finansman kaynağını savunma bütçesi ile teknoloji, ürün ve hizmet satışlarından karşılamaktadır.

​​AME Hakkında

​​Aselsan Middle East PSC LTD (AME), KADDB Yatırım Grubu ve Aselsan tarafından kurulmuş bir ortak girişim şirketidir.  AME, son teknoloji Gece Görüş ve Termal Görüntüleme Sistemleri üreten geniş ürün gamına sahip bir elektro-optik ve ileri teknoloji şirketi olup, KADDB Endüstri Parkı'ndaki Aselsan Middle East fabrikasında Ürdün'lü mühendis ve teknisyenlerle, Ürdün Silahlı Kuvvetleri, Ürdün Hava Kuvvetleri ve bölge ihtiyaçları için imzaladığı sözleşmeler kapsamında Gece Görüş ekipmanları üretmektedir. Bununla birlikte Aselsan Middle East, ürünlerin yaşam döngüsü boyunca hizmet vermek üzere bir bakım ve onarım merkezidir. Aselsan Middle East hakkında daha fazla bilgi için www.aselsanmiddleeast.com