ASELSAN Elektronik Harp Brezilya Konferansına Sponsor Oldu

22.4.2015

​​​14-17 Nisan tarihleri arasında Rio de Janeiro'da düzenlenen LAAD savunma fuarına katılan ASELSAN, aynı zamanda fuar kapsamında gerçekleşen EW Brazil (Elektronik Harp Brezilya) Konferansı'nın sponsorlarından biri oldu.

ASELSAN elektronik harp ürün portföyü, radar ve haberleşme frekans bantlarında kara, deniz ve hava platformu uygulamalarını kapsıyor. Mikrodalga modülleri de kapsayan tasarım ve üretim kabiliyetleri, aktif elektronik taramalı yapılar gibi en ileri elektronik harp uygulamalarının özgün olarak geliştirilebilmesine olanak veriyor. Alanlarında uzman platform entegrasyon mühendisliği ekipleri ile ASELSAN, gerektiğinde platform modifikasyon da yaparak, sistemlerin ilgili platformlara entegrasyonunu da üstleniyor.

150 milyon USD'yi aşkın yatırım ile tamamlanan ve geçtiğimiz ay açılışı yapılan yeni ASELSAN Radar ve Elektronik Harp tesisi, mikrodalga modül üretim ve test için 2000m2'yi aşkın temiz oda alanına evsahipliği yapıyor. ASELSAN'ın yakın dönemdeki bir diğer yatırımı sonucu Bilkent Üniversitesi ile ortak olarak kurulan AB MikroNano firması ise GaN (Galyum Nitrat) tabanlı RF çiplerin özgün olarak geliştirilip üretilmesine olanak sağlayarak ASELSAN'ın radar ve elektronik harp alanındaki kabiliyetlerini daha da ileriye taşıyacak. ​