ASELSAN ve Thales İşbirliğini Geliştiriyor

27.2.2015

​Türk Savunma Sanayisinin lider kuruluşu ASELSAN ile Thales arasında, Thales yapımı LMM (Lightweight Multi-role Missiles – Hafif Çok Rollü) Füzelerinin ASELSAN Füze Atıcı Sistemi tarafından atılması ve güdülmesi amacıyla işbirliği yapılmasına yönelik yeni bir Mutabakat Muhtırası imzalandı.  Abu Dhabi'de düzenlenen IDEX 2015 Fuarı sırasında imzalanan Mutabakat Muhtırası ile ASELSA​N ve Thales arasında yürütülmekte olan işbirliği çalışmalarına derinlik kazandırılması hedefleniyor.

​ASELSAN ve Thales arasında konuya yönelik işbirliği 2010 yılında başlatıldı. LMM Füzelerinin ASELSAN Füze Atıcı Sistemi ile ilk aşama atışlarına yönelik gösterimler 2014 yılı içerisinde gerçekleştirildi. Söz konusu Mutabakat Muhtırası ile ASELSAN Füze Atıcı Sistemi ile LMM Füze atışlarına yönelik ek gösterimlerin yanı sıra, iki şirketin deneyimli olduğu diğer alanlarda işbirliği kapsamının genişletilmesine ilişkin görüş birliğine varıldı.

ASELSAN Hakkında

Türkiye'nin önder savunma sanayi firması olarak ASELSAN; kritik teknolojik kabiliyetleri kendi mühendis kadrosu ile yerli olarak geliştirmesi, ürünlerinde en ileri teknolojileri uygulaması ve sürdürülebilir AR-GE'ye düzenli olarak yatırım yapmasıyla biliniyor. ASELSAN; Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Elektro-Optik Sistemleri, Seyrüsefer ve Aviyonik Sistemleri, Savunma ve Silah Sistemleri, Entegre Savunma Sistemleri, Deniz Sistemleri, Ulaşım Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Enerji ve Güç Yönetimi Sistemleri, Ücretli Otomatik Geçiş ve Trafik Sistemleri gibi pek çok alanda tasarım, geliştirme, üretim, entegrasyon, modernizasyon ve satış sonrası hizmetler dahil olmak üzere anahtar teslim çözümler sunuyor. Bir milyar ABD dolarının üzerinde yıllık cirosu ve giderek artan ihracat satışları ile ASELSAN; düzenli olarak dünyanın en büyük 100 savunma sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.

Thales Hakkında

Thales, Havacılık, Ulaşım ve Savunma & Güvenlik alanında küresel bir teknoloji lideridir. Şirket, 2013 yılında 56 ülkede konuşlu toplam 65,000 çalışanı ile 14.2 Milyar ABD Doları toplam satış elde etmiştir. 25.000 mühendis ve araştırma görevlisi ile Thales, en karmaşık güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik sistem ve hizmetlerin tasarımı, geliştirilmesi ve kurulumuna yönelik özgün kabiliyetlere sahiptir.

Thales UK 35 farklı lokasyonda toplam 7500 çalışana sahiptir. 2013 yılında Thales UK'in toplam satışları yaklaşık 1.3 Milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiştir.