ASELSAN Polonya İle İşbirliğini Geliştiriyor

3.9.2015

​​

Bu yıl 23üncüsü düzenlenen MSPO 2015 Savunma Sanayi Fuarı 1-4 Eylül 2015 tarihlerinde Polonya'nın Kielce şehrinde gerçekleştirildi. ASELSAN, fuara Savunma Sanayi Müsteşarlığının koordinasyonu ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği organizasyonunda gerçekleştirilen milli katılım çerçevesinde katıldı. ASELSAN, başta Füze Fırlatma Sistemi olmak üzere Haberleşme Sistemleri, Elektro Optik Sistemler, Aviyonik Sistemler, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri ile Radar ve Elektronik Harp Sistemleri alanlarında sistem ve ürünlerini sergiledi.

Polonya'nın Tank Modernizasyonu ve Hava Savunma Sistemleri tedarik projeleri için aday olan ASELSAN, Polonya'nın yerel savunma sanayi firmaları ile kalıcı işbirliği modeli oluşturulmasına yönelik fuar sırasında bir konferansa da ev sahipliği yaptı.

Polonya Cumhurbaşkanı ASELSAN Standında

Standımızı ziyaret eden Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej DUDA ve Savunma Bakanı Yardımcısı Czesław MROCZEK gibi üst düzeydeki yetkililere şirketimizin savunma teknolojileri alanındaki çözüm önerileri anlatıldı.

Polonya'nın Çözüm Ortağı

Polonya'nın NAREW Kısa Menzil Hava ve Füze Savunma Sistemi ihalesinde aday altı sistemden biri olan ve yurtdışında ilk defa sergilenen ASELSAN Füze Fırlatma Sistemi de yoğun ilgi ile karşılaştı.

Projede ASELSAN'ın arayıcı başlık sağlayacağı yerel sanayi ürünü füze de PGZ standında sergilendi. Bu yaklaşım ile ASELSAN çözüm önerisi, Polonyalı firmaların altyapısını ve kabiliyetlerini kullanan tek çözüm olarak yer aldı.

ASELSAN, Polonya'nın kamu savunma sanayi firmalarını tek çatı altında birleştiren PGZ (Polish Armament Group) ile işbirliğinin başlatılması hususunda da üst düzey görüşmeler yaptı. Fuar sırasında ASELSAN standını ziyaret eden uluslararası katılımcılar ürün ve sistemlerimize yoğun ilgi gösterdi.  ​