ASELSAN’dan Avrupa Birliği’ne İhracat

9.4.2015

​​​ASELSAN, Hırvatistan Savunma Bakanlığının Sahil Güvenlik Botu ihalesini kazanan yerel Brodosplit tersanesi ile söz konusu botlarda kullanılmak üzere Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri için bir sözleşme imzaladı.

Bu sözleşme ile ASELSAN'ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerinin Hırvatistan'a ve Avrupa Birliği ve NATO üyesi bir ülkeye ilk ihracatı gerçekleştirildi. Hırvatistan, ASELSAN Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerini kullanan dokuzuncu ülke oldu.

Sözleşme kapsamında Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ile birlikte keşif-gözetleme maksatlı kullanılacak olan ASELSAN ürünü bağımsız Hassas Stabilize Yönlendirici Sistemi'nin de ilk ihracatı gerçekleştirilmiş oldu.

​​30mm Stabilize Top (MUHAFIZ) Sistemi

30mm Stabilize Top (MUHAFIZ) Sistemi, savaş gemilerinde, karakol botlarında, sahil güvenlik botlarında ve çıkartma gemilerinde kullanılmakta olup çift yönlü mühimmat besleme yeteneği sayesinde  iki farklı cins mühimmat aynı anda kullanılabilmektedir.

MUHAFIZ Sisteminde, optik görüş ve silah nişan hattı, sistemin monte edildiği platformun hareketlerinden etkilenmeden hedef üzerinde kalabilmesi için ayrı ayrı stabilize edilmiştir. Sistem, gece ve olumsuz görüş şartlarında çıplak gözle görülemeyen hedeflerin otomatik olarak tespit edilmesi, tanınması, takibi ve bu hedeflere atış yapılabilmesini sağlamaktadır. Otomatik hedef takip ve balistik hesaplama yeteneğine sahip olan sitem yerleştirildiği platform ve hedef hareket halindeyken isabet oranı yüksek atışlar yapabilmektedir.

Hassas Stabilize Yön​lendirici (HSY)

​Deniz,​ kara ve sabit platformlarda kullanılabilen Hassas Stabilize Yönlendirici'de termal kamera, gündüz görüş kamerası, lazer mesafe bulucu ve lazer işaretleyici bulunmaktadır. Sistem iki eksenli yüksek stabilizasyon ve işaretleme hassasiyeti ile hedef takip elektroniği sayesinde yüksek hedef izleme performansına sahiptir.