ASELSAN, İSTANBUL ULUSLARARASI BULUŞ FUARI 2016’DA ÖDÜL ALDI

8.3.2016

03-06 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Onursal Himayesinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayeleri altında ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) ev sahipliğinde İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF'16 patentlerin, buluşların, yeni ürünlerin ve teknolojik fikirlerin sergilendiği ve ticarileştirildiği bir etkinlik olarak düzenlenmiştir.

Fuarın açılışına T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre KARAOSMANOĞLU, TPE Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN,  Avrupa Patent Ofisi Avrupa İşbirliği Direktörü Carlo PANDOLFİ, IFIA Başkanı Alireza RASTEGAR ile çok sayıda davetli katılmıştır.

Buluş ve inovasyon konusunda ülkemizin ilk ve tek uluslararası etkinliği olan  "İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı"na 23 ülkeden 324 buluş katılım sağlamıştır.

Buluş ve inovasyon etkinliği konusunda ülkemizin markalaşmasına katkı sağlayacağı değerlendirilen ISIF'16 içeriğinde; T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK'ın katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreni, fikri mülkiyet konusunda uluslararası çatı kuruluş olan Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve LES Türkiye tarafından çalıştaylar ve B2B görüşmeleri gerçekleştirilmiştir.

ISIF'16 kapsamında, 20 ayrı sınıflandırmada ve 4 kategoride uluslararası ve ulusal buluşlara ödüller dağıtılmıştır. Ankara Sanayi Odası (ASO) şemsiyesi altında fuara katılan ASELSAN başvuruları, Uluslararası Jüri Heyeti'nin değerlendirmeleri sonucunda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile ödüllendirilmiş olup ödüller T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK tarafından takdim edilmiştir.

Altın Madalya: STC-8250 Sayısal Takograf Cihazı

SYSTEM AND METHOD FOR TRACKING DRIVING HOURS ONLINE WITH ELECTRONIC SIGNATURE (EP)

Altın Madalya:  STC-8250 Sayısal Takograf Cihazı

A DIGITAL TACHOGRAPH PRINTER AND PAPER HOUSING

Gümüş Madalya: 4900 ATLAS Araç Telsizi

A VEHICULAR RADIO

Bronz Madalya:   MRG Cihazı Çok Kanallı Verici Sistemi

AN INNOVATIVE RF TRANSMIT COIL FOR PARALLEL MAGNETIC RESONANCE  IMAGING (MRI)

Ankara Sanayi Odası şemsiyesi altında fuara katılan kurumlar içerisinde altın madalya alan yegane kuruluş olan ASELSAN, ASO tarafından özel olarak takdir edilmiştir.

Her yıl düzenlenmesi planlanan ISIF'in, bu alanda ülkemizin tanıtımına hizmet eden, kalıcı ve sürdürülebilir bir etkinlik olması hedeflenmektedir.