ASELSAN ve HONEYWELL Aviyonik Sistemlerde İşbirliği Yapacak

3.3.2015

​​Türk Savunma Sanayisinin lider kuruluşu ASELSAN ile sivil ve askeri sistemler kapsamında dünyanın önde gelen firmalarından HONEYWELL arasında işbirliği yapılmasına yönelik olarak Abu Dhabi'deki (BAE) IDEX Fuarı sırasında bir Mutabakat Muhtırası imzalandı.

İmzalanan mutabakat metni, hem sivil hem askeri alanda aviyonik sistemler konusunda işbirliğini kapsıyor. Yapılacak ortak çalışma kapsamındaki faaliyetlerin daha verimli yürütülmesi için tarafların katılımı ile düzenli olarak bir araya gelecek bir Yürütme Kurulunun kurulması ve ortak çalışılacak konularda ayrı çalışma gruplarının oluşturulmasına karar verildi.

Taraflar, belirlenen konu başlıklarının ötesinde, potansiyel işbirliği kapsamının genişletilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

​ASELSAN Hakkında

Türkiye'nin önder savunma sanayi firması olarak ASELSAN; kritik teknolojik kabiliyetleri kendi mühendis kadrosu ile yerli olarak geliştirmesi, ürünlerinde en ileri teknolojileri uygulaması ve sürdürülebilir AR-GE'ye düzenli olarak yatırım yapmasıyla biliniyor. ASELSAN; Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri, Radar ve Elektronik Harp Sistemleri, Elektro-Optik Sistemleri, Seyrüsefer ve Aviyonik Sistemleri, Savunma ve Silah Sistemleri, Entegre Savunma Sistemleri, Deniz Sistemleri, Ulaşım Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Enerji ve Güç Yönetimi Sistemleri, Ücretli Otomatik Geçiş ve Trafik Sistemleri gibi pek çok alanda tasarım, geliştirme, üretim, entegrasyon, modernizasyon ve satış sonrası hizmetler dahil olmak üzere anahtar teslim çözümler sunuyor. Bir milyar ABD dolarının üzerinde yıllık cirosu ve giderek artan ihracat satışları ile ASELSAN; düzenli olarak dünyanın en büyük 100 savunma sanayi kuruluşu arasında gösteriliyor. ASELSAN hakkında daha detaylı bilgi için: www.aselsan.com.tr.

​​​HONEYWELL Hakkında

Honeywell Aerospace ürünleri hemen hemen tüm sivil ve askeri hava platformunda kullanılıyor. Firmanın yenilikçi çözümleri uçaklarda ve otomobillerde daha yüksek yakıt verimliliği, uçuşlarda daha az gecikme ve daha çok direk hat, pist ve hava trafiğinde daha fazla güvenlik sağlıyor. Bunun yani sıra uçak motorları, kokpit ve kabin elektroniği, kablosuz bağlantı hizmetleri, lojistik gibi çeşitli alanlarda da çözümler sunuyor. Daha fazla bilgi için: www.honeywell.com