ASELSAN’dan Avrupa Hava Savunmasına Katkı

13.8.2015

​Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanlığı 28-30 Temmuz 2015 tarihlerinde Varşova/Polonya’da düzenlenen “Doğu Avrupa Entegre Hava ve Füze Savunması” konulu konferansa katılım sağlamıştır. Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Gürcistan, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Ukrayna Savunma Bakanlıkları ve Silahlı Kuvvetleri ile NATO yetkililerinin katılım sağladığı etkinlik kapsamında, Orta Doğu’da terör faaliyetleri ve Ukrayna krizi nedeniyle artış gösteren tehditlere karşı milli seviyede ve NATO ittifakı seviyesinde ortak hava savunma çözümleri geliştirilmeye çalışılmıştır.

Ticari raf ürünü uzaktan kumandalı insansız hava araçlarından kıtalararası balistik füzelere geniş bir yelpazede tehditlerin ele alındığı konferans kapsamında  ASELSAN’ın sunmuş olduğu entegre sistemlere yönelik alınan olumlu yorumlar firmamızın bu alanda çalışmakta olan sayılı firma arasında olduğunu göstermiştir. ASELSAN hali hazırda Azerbaycan, Gürcistan, Litvanya, Polonya ve Romanya’da hava savunma sistemleri ile projeleri takip etmekte ve katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, NATO’nun gelecekteki Balistik Füze Savunma çözümüne yönelik başlatılan proje kapsamında Leidos (ABD) firması liderliğinde oluşturulan takımın bir parçası olarak sistem mühendisliği desteği vermektedir.