Big Star ASELSAN

3.11.2016

​Deloitte Türkiye tarafından verilen Big Star ve Fast 50 Ödüllerini ASELSAN adına Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Murat ÜÇÜNCÜ aldı.

Denetim, Vergi, Yönetim Danışmanlığı, Kurumsal Finansman ve Kurumsal Risk alanlarında hizmetler sunan Deloitte Türkiye, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini belirlediği Fast 50 programının sonuçlarını düzenlediği tören ile duyurdu. Sıralamaya giren şirketlerin yanı sıra, Big Stars ve Technology Special ödülleri de törenle sahiplerini buldu.

ASELSAN bünyesindeki 6 Ar-Ge Merkezi’nde yaklaşık üç bin personel görev yapıyor. ASELSAN, sadece ürün ve sistem geliştirmek için değil, kritik teknolojilerin sahibi olmak için çalışıyor. ASELSAN, 2015 yılında 712 milyon TL dış kaynaklardan, 200 milyon TL de öz kaynaklarından olmak üzere Ar-Ge’ye 912 milyon TL’lik kaynak ayırdı. ASELSAN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl açıklanan Ar-Ge Merkezleri Sıralamasına göre Savunma ve Havacılık Sektörü ile Ar-Ge Personeli İstihdamı alanlarında birinci sırada yer alıyor.

Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programı, Deloitte'un dünya çapında yürüttüğü ve en hızlı büyüyen, cirosunu en hızlı artıran teknoloji şirketlerini tespit ederek kamuoyuna tanıttığı bir çalışmanın parçası. En hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini belirleyen, Deloitte Teknoloji Fast 50 programı 1995 yılında Silikon Vadisinde başlatıldı. Bugün ise Deloitte’un Global Fast 500 Programı, dünyanın  37 ayrı bölgesinde 3 ayrı program halinde yürütülüyor.