SST Sektör Başkanlığı Kanada İş-Geliştirme Faaliyetleri

6.6.2016

​SST Sektör Başkanlığı Kanada’da yürütmekte olduğu faaliyetler kapsamında 2015 yılında General Dynamics Canada (Mission Systems) firması ile işbirliği olanağı yaratmış ve ortak çalışmalar kısa süre zarfında silah ve deniz projelerinde yoğunlaşmıştır.

Bu çalışmalar neticesinde, 25-26 Mayıs 2016 tarihlerinde CANSEC 2016 Savunma Fuarı’nda (Ottawa/Kanada) şirketimiz ve General Dynamics Canada arasında ortak sergileme gerçekleştirmesi kararlaştırılmıştır. Sadece Kanada’da ticari kaydı bulunan firma ve kurumlara açık olan CANSEC Fuarı için ülkemiz SASAD kuruluşu muadili olan CADSI, Fuarda şirketimiz ürününün de sergilenmesi ve ASELSAN’ın katılımcı/sponsor firma olarak kabul edilmesi yönünde daha önce bir örneği olmayan istisnai bir karar almıştır.
Bu kapsamda CANSEC Fuarı General Dynamics standında SMASH (30mm UKSS) ürünümüzün sergilemesi gerçekleştirilmiş ve CANSEC Networking Lounge ve Mobile App destekçisi olarak katılım sağlanmıştır.

Fuar süresince ürünümüz başta Kanada Deniz Kuvvetleri personeli olmak üzere katılımcılardan büyük ilgi görmüş, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve komuta kademesine stand ziyaretleri sırasında ürünümüz hakkında bilgi verilmiştir. Bunun yanı sıra, Ottawa Büyükelçimiz Sn. Selçuk Ünal ve beraberindeki heyet standda ağırlanmış ve General Dynamics Canada ile işbirliği faaliyetlerimiz hakkında bilgi aktarılmıştır.

Ottawa Büyükelçimiz Sn. Selçuk Ünal başkanlığındaki heyette Ottawa Askeri Ataşesi, Elçilik Müsteşarı, SSM Temsilcisi ile Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Temsilcisi yer almıştır.

Kanada faaliyetlerimiz kapsamında ayrıca Kanada-Türkiye İş Konseyi’nin 24 Mayıs 2016 tarihinde Ottawa’da düzenlediği yıllık olağan toplantıya katılım sağlanmış olup, Havacılık ve Savunma başlıklı panelde şirketimiz hakkında sunum gerçekleştirilmiştir.