Efes Tatbikatı Nefes Kesti

3.6.2016

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ile 79 farklı ülkeden yabancı gözlemcilerin de katıldığı Efes tatbikatı izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği Efes tatbikatı 30 Mayıs tarihinde başladı. İki gün süren tatbikata bu yıl ilk defa dost ve müttefik ülke unsurları da katıldı.

Tatbikat, katılımcı birlik ve karargahların, birleşik ve müşterek harekatın komuta kontrol ve lojistik konularını da içerecek şekilde planlama ve karşılıklı çalışabilirlik yeteneklerini geliştirmek üzere yapıldı. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, İngiltere, Katar, Pakistan, Polonya ve Suudi Arabistan’dan da birlik ve unsurlar katıldı.

ASELSAN tatbikata damga vurdu

Savunma firmalarının da ürünlerinin sergilendiği tatbikata ASELSAN geniş ürün yelpazesiyle damga vurdu. Piri, Cats, Kırlangıç, Acar, Opkar, Puhu, Kirpi-EOD, Askeri Telsizler, Hisar-A Otonom Sistemi, Hisar A/O FFS ve ETİ Sistemi gibi ASELSAN sistemleri yer aldı.

Hava, Kara, Deniz unsurlarının bulunduğu tatbikat heyecanlı anlara sahne oldu. İzleyenleri hayran bırakan tatbikat Dünya basınında geniş yer buldu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım,
Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte ASELSAN Standını da gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar ve farklı ülkelerden yabancı gözlemcilerin de bulunduğu heyet daha sonra tatbikat alanında incelemeler de bulundu.

ASELSAN ETİ Sistemi (EYP Tespit İnceleme Aracı)