HİSAR-O Orta Menzilli Hava Savunma Füzesi İlk Uçuşlu Testi

24.7.2014

​ Orta Menzilli Milli Hava Savunma Sistemi Projesi kapsamında geliştirilmekte olan Milli Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi Hisar-O’nun, ilk uçuşlu testi olan Balistik Test Füzesi atışı, 23 Temmuz 2014 tarihinde, Aksar​ay’da başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışır nitelikte bir hava savunma füzesinin ülkemize kazandırılması amacıyla, 2011 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığınca başlatılan proje kapsamında radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN, füze sistemleri ROKETSAN firmaları tarafından geliştirilmektedir.

Tamamlanan testlerde; füze, fırlatma aracından başarılı bir şekilde ayrılmış ve hesaplanan yörüngesinde kararlı bir şekilde uçmuştur. Bu testler ile, Türkiye’nin ilk milli hava savunma füzesi geliştirme faaliyetleri kapsamında önemli bir kilometre taşı daha başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Test Atışı Videosunu izlemek için tıklayınız...​