IDEF 2015’in de En Büyüğü ASELSAN

5.5.2015

​​

ASELSAN, IDEF'lerde gelenekselleştiği üzere en büyük stant alanına ve en geniş ürün yelpazesine sahip firma olarak katıldı. Savunma teknolojileri alanında Türkiye'nin en büyük kuruluşu olan ASELSAN, IDEF-2015'de 2.200 metrekarelik alanda yer aldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Necdet Özel,  Milli Savunma Bakanımız Dr. İsmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ile Savunma Sanayi Musteşarımız Prof. Dr. İsmail Demir ASELSAN standında ziyaret etti. Ziyarette ev sahipliğini ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şeker ve Genel Müdür Dr. Faik Eken yaptı.

ASELSAN standını Genelkurmay komuta katı da ziyaret etti. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de ASELSAN standında yetkililerden bilgi aldı. Yerli ve yabancı çok sayıda heyette ASELSAN standında üst düzey görüşmeler yaptı​.

Fuara en geniş katılımı gerçekleştiren ASELSAN, Hava Savunma Sistemlerinden Sınır Güvenliğine, Deniz Sistemlerinden Elektro-Optik Sistemlere, Haberleşme Sistemlerinden Radar ve Elektronik Harp Sistemlerine, Güdüm ve Seyrüsefer Sistemlerinden Aviyonik Sistemlere kadar çok geniş bir yelpazede ürünlerini sergiledi.

Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan ve Ürdün'ün de aralarında bulunduğu 48 ülkeye, doğrudan satışın yanı sıra ürünlerinin teknoloji transferi ile ortak üretim çalışmalarını da içerecek şekilde ihracat gerçekleştiren ASELSAN, potansiyel müşterilerine yeni ürün ve sistemlerini tanıttı.

ASELSAN, yeni geliştirdiği TORK Torpido Karşı Tebdir Torpidosunu IDEF 2015'te görücüye çıkardı. ASELSAN'ın tekerlekli ve paletli kara platformlarının temelde zırhlı tanklara karşı savunmasını sağlamak üzere geliştirmiş olduğu yeni nesil Tanksavar Füze Sistemi de bu yıl ilk defa sergilendi.

ASELSAN, fuarda TSK envanterinde yer alacak HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemini, geliştirilen Elektronik Harp Sistemleri ve Elektro-Optik Sistemleri de IDEF'te sergiledi. Alanda ASELSAN ürünü Gelişmiş Kripto ve Bilgi Güvenliği Ürünleri, Uydu Haberleşme Sistemleri, Profesyonel Haberleşme Ürünleri ve Kamu Güvenliği Sistemleri de yer aldı.

Ayrıca kara platformu üzerine entegre edilmiş Stabilize Silah Sistemleri, Hava Kuvvetlerimizin envanterinde yer almış olan Güdüm Sistemleri ile Sualtı Akustik Sistemlerinin de aralarında bulunduğu çok geniş bir yelpazede yeni ürünler TSK ve müttefik ülke kuvvetlerinin beğenisine sunuldu.

Uruguay'a yakın dönemde ihraç edilen Kara Gözetleme Radarı ACAR, TESİD Ödülü sahibi HF Telsizler, 3 Boyutlu Mobil Arama Radarı ile Atış Kontrol Radarı, Dost Düşman Tanıma Tanıtma Sistemi ve Karakol,  Üs Bölgesi ve Tesis Güvenliği çözümünün de aralarında bulunduğu çok sayıda ASELSAN ürün/sistemi IDEF 2015'te görülebildi.

Bölgesinin en büyük, dünyanın dört savunma sanayii  fuarından olan IDEF 2015'e katılan ASELSAN çalışanları ve yöneticileri üçüncü günün sabahında toplu bir hatıra fotoğrafı için objektiflerin karşısına geçti.  ​  ​​