ASELSAN, IDET Fuarına Katıldı

5.6.2017

Bu yıl ondördüncüsü düzenlenen IDET Uluslararası Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Fuarı Çek Cumhuriyeti'nin Brno şehrinde gerçekleştirildi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın koordinasyonu ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği organizasyonunda gerçekleştirilen milli katılım çerçevesinde Aselsan Haberleşme Sistemleri, Elektro Optik Sistemler, Aviyonik Sistemler, Güdüm Kitleri, Taktik Pod, Anti-Drone Sistemleri,  Radar ve Elektronik Harp Sistemleri alanlarında sistem ve ürünlerini sergilendi.

Fuarın ilk gününde Milli Savunma Bakan Yardımcımız Şuay Alpay başta olmak üzere Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanı Martin Stropnicky, Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanı Yardımcısı Tomas Kuchta, Çek Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanı Korgeneral Josef Becvar ve diğer yetkililer standımızı ziyaret ederek ürün ve sistemlerimiz hakkında bilgi edindi.

Ziyaretler sırasında Çek Cumhuriyeti ile Türkiye arasında Savunma Sanayi İşbirliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi ve karşılıklı görüşmelerin arttırılması kararı alındı.

IDET Fuarı'nda Türkiye'nin "Partner Ülke" olması vesilesi ile düzenlenen Türkiye-Çek Cumhuriyeti Savunma Sanayi Forumunda Kuruluşumuz hakkında bilgi verilerek Çek Cumhuriyeti savunma sanayi firmaları ile işbirliği taleplerimiz ilk ağızdan Çek Cumhuriyeti yetkililerine iletildi.