ASELSAN İstanbul Airshow 2014 Fuarı'nda

27.9.2014

​İstanbul Airshow-2014 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı, 25 Eylül tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde kapılarını 10. kez açtı. Dev uçaklar BOEING 747-8 ile AIRBUS A350XWB'nin de yer aldığı organizasyona dünyanın dört bir tarafından 142 şirket ve 40'ın üzerinde hava aracı katılıyor.

İstanbul Airshow-2014 fuarının açılışına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail DEMİR, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan BİRDAL, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal EKŞİ, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi TOPÇU, THY Genel Müdürü Temel KOTİL, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani ŞENER, çok sayıda bürokrat, havayolu ve havacılık sanayii şirketlerinin başkanları, genel müdürleri ve ileri gelenleri katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, İstanbul Airshow-2014 açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de bölgesel yolcu uçağı üretilmesine yönelik proje çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek amaçlarının 2023 yılına kadar bölgesel yerli uçak yapımı olduğunu ifade etti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN ve Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail DEMİR, ASELSAN standını ziyaret ederek sergilenen aviyonik sistemler ve ürünler konusunda bilgi aldı. Fuar 28 Eylül tarihine kadar ziyaretçilerine hizmet verecek.