ASELSAN KADEX-2014’te

22.5.2014

​ASELSAN, 22 – 25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen KADEX-2014 3. Kazakhstan Defence Expo Fuarında geliştirdiği son teknoloji savunma ürünlerini sergiledi.

​
ASELSAN olarak Genel Müdür Cengiz Ergeneman’ın da yer aldığı bir heyetle fuara katılım gerçekleştirildi. Standımızda Hava Savunma Füze Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Radar Sistemleri, Uzak Komutalı Silah Sistemleri ile karıştırıcı/köreltici sistemler katılımcıların beğenisine sunuldu.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye'den Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve 22 firmanın katıldığı fuara; Almanya, Rusya, Polonya, ABD, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ukrayna, İtalya ve Fransa başta olmak üzere yirmiye yakın ülke ve yaklaşık 300 şirket katıldı.

Dört gün süren fuarda hava, kara, deniz başta olmak üzere silahlı kuvvetlerine yönelik araç gereç, silah, teçhizatın yanında savunma sistemleri, IT teknolojileri, askeri lojistik ve teknik destek sistemleri sergilendi.

Üst Düzey Heyetler

ASELSAN standı delegasyonların yoğun ilgisini çekti. Milli Savunma Bakan Yardımcımız Hasan Kemal Yardımcı'nın katıldığı üst düzey ziyaretlerde ASELSAN yetkilileri, konuk heyetlere, savunma sanayisinde geldiğimiz son noktayı gösteren ürünleri tanıttı.

ASELSAN yetkilileri fuarda Kazakistan Başbakanı Karim Massimov, Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Adilbek Jaksibekov, Savunma Bakanı Serik Ahmedov ile Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Saken Casuzakov ile bir araya geldi.

KAE’nin temeli de KADEX-2010’da atılmıştı

ASELSAN’ın Kazakistan’daki iştiraki KAE firması için ilk imzalar da Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL’ün de katıldığı KADEX 2010 Fuarı kapsamında atılmıştı. Kazakistan ASELSAN Engineering (KAE), Kazakistan askeri ve sivil kuruluşlarla bölge ülkelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik elektro-optik ve elektronik cihaz ve sistemleri üretiyor. KAE sermayesinin yüzde 50'si Kazakistan Engineering şirketine, yüzde 49'u ASELSAN'a, yüzde 1'i de Savunma Sanayi Müsteşarlığına ait bulunuyor.
Fabrikada, tamamı Kazakistan vatandaşı olan 50 kişi çalışıyor. 8 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren fabrikada gece görüş ve termal görüş cihazlarının üretim ve test hatları, çevre koşulları laboratuvarı, ölçüm ve kalibrasyon laboratuvarı, malzeme depolama ve paketleme hattı, elektronik kart üretim ve test hattı bulunuyor.