Rekortmen Köprünün Ücret Toplama Sistemleri ASELSAN’a Emanet…

11.3.2015

ASELSAN ile İstanbul-İzmir Otoyolu Projesini Yap İşlet Devret yöntemiyle üstlenen NÖMAYG Ortaklığı arasında, otoyolun Ücret To​​plama Sistemlerinin (ÜTS) tesisi için sözleşme imzalandı.

İçinde Türkiye'nin en uzun, Dünya'nın 4. büyük köprüsü olan İzmit Körfez Köprüsü de bulunan otoyolun Gebze – İznik kesimine tesis edilecek olan Ücret Toplama Sistemi'nde biri köprü üzerinde olmak üzere toplam 6 adet ÜTS istasyonu kurulacak. ÜTS gişelerinin her biri Otomatik Geçiş Sistemi (OGS), Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), kredi kartı ve nakit ödeme yöntemlerini kabul edecek. Ayrıca, sistemin Bursa'da bir Ana Kontrol Merkezi ile Kamu Özel Sektör Ortaklığı Başkanlığının sistemi izlemesi için kurulmuş bir diğer merkezi de bulunacak.

Yerli ve yabancı firmaların yarıştığı ihaleyi kazanan ASELSAN, Ücret Toplama Sistemlerini 2015 yılı sonunda otoyol işletmeye başlayacak şekilde teslim edecek.

Otoyolun İznik-Bursa kesimi için de benzer bir sözleşmenin NÖMAYG Ortaklığı ile ASELSAN arasında yakında imzalanması bekleniyor​​