RAYTHEON Mükemmel Alt Yüklenicilik Ödülü ASELSAN'a

19.6.2014
​ASELSAN "RAYTHEON Supplier Excellence Award" Ödülüne Layık Görüldü

ASELSAN, dünyanın önde gelen savunma sanayi kuruluşlarından RAYTHEON firması ile Birleşik Arap Emirlikleri ihtiyacı kapsamındaki PATRIOT uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin ana bileşenlerinden birisi olan ve tasarımı yenilenen "Antenna Mast Group" (AMG) sisteminin son ürün entegratörü olarak alt yüklenicilik sözleşmesini 18 Ekim 2010 tarihinde imzalamıştır. Sözleşme kapsamında ASELSAN 8 adet AMG sisteminin üretim, entegrasyon ve test faaliyetlerinin yenilenen tasarım için ilk kez gerçekleştirilmesinden sorumlu olup tüm teslimatlarını gerçekleştirilerek projeyi başarı ile tamamlamıştır. Sistemler Birleşik Arap Emirlikleri silahlı kuvvetleri envanterine girerek kullanılmaya başlanmıştır.

Bu sözleşme ile ASELSAN, bir PATRIOT sistemi ana bileşeninin ortak geliştirmesi ve son ürün entegrasyonu kapsamında seçilen ilk Atlantik ötesi iş ortağı olmuştur.

AMG sistemi PATRIOT içerisinde atış birlikleri ile taburun ve uzak mevzideki lançerlerin haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak üzere röle görevi yapmakta olup, gerektiğinde AMG sistemi ile uzak mevzideki lançerlere atış komutu komuta kontrol biriminden alınıp iletilerek füze atışı icra edilir.

AMG Sözleşmesi kapsamında, ASELSAN projede gerçekleştirdiği proje yönetimi, kalite güvence, mühendislik, üretim ve tedarik faaliyetlerindeki başarısı sebebi Raytheon tarafından "Supplier Excellence Award" (Mükemmel Alt Yüklenicilik) ödülüne layık görülmüştür. Bu kapsamda 4 Haziran 2014 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerinde gerçekleştirilen organizasyonda Raytheon'dan "Supplier Excellence Award" ödülünü almıştır.​