ASELSAN Pipeline Security Summit 2015'te

20.4.2015

ASELSAN, Enerji Kaynaklarının aktarımında stratejik bir köprü görevi gören ülkemizde var olan ve oluşan yeni projeler ile gün geçtikçe önemi artan Enerji Güvenliğinin temel unsurlarından Boru Hattı Güvenliğine yönelik olarak kamu ve özel sektör paydaşlarının bir araya geldiği "Pipeline Security Summit 2015" zirvesinde  sponsor olarak yer almıştır.

25 – 26 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen uluslararası etkinlik çerçevesinde boru hattı güvenlik sistemlerine yönelik çözüm/ürün sağlayıcısı yerli ve yabancı firmalar, TANAP, Enerji Bakanlığı, BOTAŞ, BOTAŞ International, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile sektörün ileri gelenleri tarafından mevcut  gereksinimlerin yanı sıra teknolojik gelişim ve tehdit beklentileri masaya yatırılmıştır.

​ASELSAN, 40 yıllık bilgi birikimi ve deneyimi ile gelmiş olduğu noktada Güvenlik Sistemleri ve Boru Hattı Güvenliği'ne yönelik anahtar teslim çözüm üretme imkân ve kabiliyetleri anlatma olanağı yakalamış olup, sektörün en önemli paydaşlarından biri olarak öne çıkmıştır.