ASELSAN RECONSURVE Projesi "Award of Excellence" Ödülü'nü Aldı

23.5.2016

Avrupa Birliği EUREKA/ITEA2 kümesi tarafından fonlanan 1 Ocak 2011 tarihinde başlayarak 30 Haziran 2015 tarihinde başarı ile sonlandırılan RECONSURVE (Semantik Durumsal Farkındalık Destekli Sensör Yönetim Sistemi) projesi bu sene ITEA tarafından Award of Excellence : User Focus ödülüne layık görülmüştür. Ödül 28 Nisan 2016 tarihinde İsveç'in Stockholm kentinde ASELSAN A.Ş. adına Sn. Burcu YILMAZ'a sunulmuştur.

RECONSURVE projesine üç farklı ülkeden (Türkiye, Fransa, Kore) kendi alanlarında uzman dokuz şirket, araştırma enstitüsü ve üniversite dahil olmuş, konsorsiyumun koordinatörlüğü ASELSAN tarafından yürütülmüştür. Proje, Türkiye tarafından liderlik edilen ilk EUREKA/ITEA2 projesi olma özelliğini taşımakta olup 2013 yılında Güney Kore devleti tarafından verilen "The Most Innovative and Commercially Viable Project" ödülüne, 2015 yılında ise Industry and Technology Innovation Award" ödülüne layık görülmüştür.

Proje deniz üzerinden gerçekleştirilen göç, kaçakçılık gibi yasa dışı faaliyetlerin önlenebilmesi ve denizde güvenliğin sağlanabilmesi için geniş bir alanı kapsayan, operatörün doğru anda doğru kararı verebilmesini amaçlayan karar destek mekanizmalarına sahip bir deniz gözetim sistemi sunmayı amaçlamaktadır. Sahil Güvenlik Komutanlığı projede son kullanıcı olarak yer almıştır.