SAP Yılın Analitik Projesi Ödülü "Bütçe Sisteminin Yeniden yapılandırılması Projesi" ile Aselsan'a Verildi.

14.3.2017

​9 Mart 2017 tarihinde SAP Forum Ankara, ''Dijital Dönüşüm, Dijital Türkiye'' temasıyla gerçekleştirildi. Forumda yılın en iyi teknoloji projeleri ödüllendirildi. Yılın Analitik Projesi Ödülü “Bütçe Sisteminin Yeniden Yapılandırması Projesi” ile Aselsan’a verildi.
Şirketimiz, bütçe planlama ve kontrol süreçlerini, entegre bir yazılım üzerinde tasarlamak ve gerekli alt yapının kurulması sonucu bilgiye hızla ulaşmak, süreçlerde hedeflenen değişimi desteklemek, bilgiyi ve süreçleri kaynak sistemlere entegre etmek ihtiyaçları doğrultusunda SAP BPC 10.1 Embedded on HANA projesini gerçekleştirmiştir.
ASELSAN BPC on HANA projesi, modüler olarak yapılandırılmıştır. Şirketimiz bütçeleme ihtiyaçlarına paralel olarak, projenin uygulama evresinde parametre planlama, teslimat ve nakit giriş planlama, genel gider planlama, proje üretim/satın alma/maliyet planlama, yatırım planlama, proje planlama, finansman planlama, personel planlama ve mali tablo (VUK/IFRS) raporlama modelleri geliştirilmiştir.
ASELSAN süreç sahiplerinin ve danışmanımız olan Detaysoft ekiplerinin, 1 yıldan kısa sürede tamamladığı proje neticesinde, en önemli çıktı olan mali tablo raporları elde edilmiştir. Ayrıca, BPC on HANA projesi sayesinde, ERP sisteminden BPC sistemine alınan veriler sisteme entegre edilerek ilgili yapıların ve verilerin bütçe sistemine aktarılması sağlanmıştır. HANA altyapısı ile BPC sistemi çalışma süreleri düşürülmüştür. BPC sisteminin esnek ve parametrik yapısıyla simülasyon olanakları elde edilmiştir.