ASELSAN 2. ARGE ve İNOVASYON ZİRVESİNDE

7.9.2017

ASELSAN, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından 06-07 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde ikincisi gerçekleşen ARGE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'ne katılmıştır. Kuruluşumuz etkinliğe Altın Sponsorluk seviyesinde destek vermiş, özel tasarım standında yüksek teknolojiye sahip inovatif ürünlerini sergilemiştir. CENKER (Takım ve Tek Er Komuta Kontrol Teknolojileri), SPOT (Atış Yeri Tespit Sistemi), Ataletsel Navigasyon Sistemi, 3700 El Telsizi, Emniyetli Uydu Terminali, Hava Uydu Haberleşme Terminali, Aviyonik Merkezi Kontrol Bilgisayarı,  MİDAS (Çok Amaçlı Akustik Algılayıcı), Çok Katmanlı Mikrodalga Seramik Devrelerin yanı sıra Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi kullanılarak geliştirilen Geleceğin Komuta Yeri Projesi' nin yer aldığı standımız kamu ve özel sektör temsilcileri ile üniversite akademisyen ve öğrencilerinin yoğun ilgisini çekmiştir.

Etkinliğin açılış konuşmalarını Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜ yapmıştır. Bakan DR. ÖZLÜ, Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. İbrahim ÖZKOL ve Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Haluk GÖRGÜN ile Genel Müdür Yardımcılarımız Mustafa KAVAL ve Prof. Dr. Mehmet ÇELİK tarafından standımızda ağırlanarak, kendisine ASELSAN çözüm ve kabiliyetleri hakkında bilgi verilmiştir.

Etkinlikte çok sayıda konferans ve panel gerçekleşmiştir. Genel Müdür Yardımcımız Mustafa KAVAL, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami TÜFEKÇİ'nin moderatörlüğünü yaptığı "Savunma, Uzay ve Havacılık Alanında Milli Projeler" konulu panelde konuşmacı olarak yer almıştır. KAVAL, konuşmasında; Kuruluşumuzun, kurulduğu günden bugüne Ar-Ge' ye vermiş olduğu önemi örnek projeler üzerinden vurgulayarak, teknoloji alanındaki ASELSAN vizyonu ve ASELSAN'ın çevresinde yarattığı altyüklenici ekosistemi hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur.