ASELSAN, Kardeş Ülke Pakistan’da

1.12.2014

​​

ASELSAN, Pakistan'ın Karaçi kentinde düzenlenen IDEAS-2014 Uluslararası Savunma Fuarına katıldı. Pakistan devlet kuruluşları ile çok sayıda ortak projede çalışan ASELSAN, geliştirdiği son sistem ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Murat Üçüncü, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Oral Erdoğan ve Sedat Nazlıbilek ile Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Bayız'ın da aralarında bulunduğu ASELSAN delegasyonu konuk heyetlere ürünlerini tanıttı.

ASELSAN Standını ilk olarak Milli Savunma Bakan Yardımcımız Hasan Kemal Yardımcı ve Savunma Sanayi Müsteşarımız Prof. Dr. İsmail Demir ziyaret etti. Pakistan Başbakanı Nawaz Şerif de fuarın resmi açılışını gerçekleştirmesinin ardından kalabalık bir heyet ile standımızı gezdi.

Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Muhammad Zakaullah'ı ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanvekili  Dr. Murat Üçüncü başkanlığındaki heyet karşıladı. Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi alan Amiral Zakaullah'a  Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi.​

Ürdün Deniz Kuvvetleri Komutanı  Tuğgeneral Qasem Fadeel Nahar Tanashat da standımızı ziyaret etti. ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sedat Nazlıbilek, Tuğgeneral Tanashat'a ziyareti anısına bir plaket takdim etti.

Pakistan Savunma Bakanı Muhammad Asif Khawaja, Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri ile birlikte standımızı ziyaret etti. Bakan Khawaja, ASELSAN ürünleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Pakistan Savunma Bakanı Muhammad Asif Khawaja, Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilileri ile birlikte standımızı ziyaret etti. Bakan Khawaja, ASELSAN ürünleri hakkında detaylı bilgi aldı.  ​

Pakistan Silahlı Kuvvetleri  MEBS Başkanı (SO-in-C/Signal Officer in Charge) Tümgeneral Sohail Abbas Zaidi, ASELSAN yetkilileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Tümgeneral Zaidi'ye Pakistan Ordusu için devam eden Yazılım Tabanlı Telsiz Projesi hakkında bilgi verildi. Görüşmede ASELSAN ve Pakistan Ordusunun karşılıklı işbirliği olanakları da detaylı olarak değerlendirildi. ​

​Stantta Profesyonel ve Askeri Haberleşme Sistemleri, Uzak Komutalı Silah Sistemleri (STAMP), Elektronik Harp Sistemleri, Kara Gözetleme Radarı (ACAR), Elektronik Karıştırıcı Cihazları (Kirpi) Gece Görüş Gözlükleri, Termal Silah Dürbünleri başta olmak üzere pek çok ürün yer aldı.

ASELSAN ve Pakistan arasındaki ilişkiler 1988 yılından beri kesintisiz olarak devam ediyor. Pakistan ordusu ASELSAN'dan transfer edilen teknoloji ile yerli olarak ürettikleri telsizleri kullanıyor. Pakistan ordusunda ASELSAN sırasıyla 4600, 9600 ve Yazılım Tabanlı telsizler olmak üzere askeri telsizlerinin 3 nesli de kullanılıyor. Ayrıca Profesyonel Telsiz Ailesi ve Pakistan Sahil Güvenlik Botları için STAMP sistemi de ihraç edilen ürünler arasında bulunuyor.

1-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen fuara 60 ülkeden 300'e yakın firma katıldı. ASELSAN Standı, Organizasyon Komitesi tarafından IDEAS’ın en iyi standı seçildi. ASELSAN, aynı ödülü IDEAS 2012 Fuarında da almıştı.​