Ankara’nın En Çevreci Şirketi

30.11.2015

ASELSAN, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için küresel ısınmada önemli rol oynayan sera gazı salımını azaltıyor.

İklim değişiklikleri risklerinin şirketler tarafından nasıl yönetildiğini küresel çapta raporlayan tek bağımsız uluslararası kuruluş CDP (Karbon Saydamlık Projesi) tarafından İklim Değişikliği Raporu – Türkiye 2015 açıklandı.

ASELSAN'ın aldığı 'yüksek skor', gelişmiş çevre bilincini kurumsal stratejileri ile bütünleştirebilme konusundaki yetkinliği gösteriyor. CDP aracılığıyla sera gazı salımları ve iklim değişikliği stratejilerinin kamuoyuna ve yatırımcılara açıklanması sayesinde şirketler ve hükümetler karbon emisyonlarını azaltma hedefleri koyarak performans iyileştirmesi yapabiliyorlar. Bu veriler; kurumsal yatırımcılar, şirketler, kamu politikasını yönlendirenler, resmi kurumlar ve akademisyenler de dahil olmak üzere geniş bir kitle ile paylaşılıyor Uluslararası yatırım şirketleri, yatırım tercihleri belirlenirken CDP'ye katılmış firmalar öne çıkıyor.

ASELSAN, 35'i Borsa İstanbul'da işlem gören büyük şirketleri değerlendiren araştırma sonucuna göre üretim süreçlerinde iklim değişikliği risklerini en iyi yöneten ve sera gazı emisyon performansı en yüksek olan şirketler sıralamasında 6. sırada yer aldı. ASELSAN, listenin üst sıralarında Başkenti temsil eden tek şirket oldu.

Karbon salımını azaltma hedefi ASELSAN'ın stratejik hedeflerinden biri olup, 2009 yılından beri karbon emisyonları izleniyor. ASELSAN, ilk kez katıldığı 2012 Raporunda 100 üzerinden 73D (73: Şeffaflık Skoru, D: Performans Skoru) olan notu, 2014'te 85C'ye, 2015'te de 95B'ye yükseldi. ASELSAN, Türkiye'deki savunma sanayii şirketleri arasında CDP anketine katılarak en yüksek başlangıç skorunu alan ilk şirket olma özelliğini de taşıyor.

CDP kapsamında iklim değişiklikleri risklerinin ASELSAN tarafından nasıl yönetildiği raporlandı. ASELSAN, karbon salımlarının azaltılması için, üretimde enerji verimliliğinin artırılması, karbon salımlarını azaltacak enerji üretim teknolojilerine öncelik verilmesi ve  karbon salımı yaratmayan enerji kullanımına geçilmesi konularında çalışmalar yaptı.