Suudi Arabistan’da Ortak Şirket Kurulacak

30.11.2015

ASELSAN ve TAQNIA DST şirketi arasında Suudi Arabistan'da ortak şirket kurmaya yönelik çerçeve ön anlaşması imzalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşu olan ASELSAN ile Suudi Arabistan devlet şirketi TAQNIA Defence and Security Technologies (DST) arasında ortak şirket kurulmasına yönelik olarak ön çerçeve anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında Radar, Elektronik Harp ve Elektro-Optik alanlarında Suudi Arabistan'da geliştirme ve üretim faaliyetleri yürütecek olan ortak bir şirket kurulması hususunda anlaşıldı.

ASELSAN ana sponsorluğunda yürütülen Suudi Arabistan 4. Elektronik Harp Konferansı kapsamında gerçekleştirilen açılış töreninde, söz konusu anlaşma ASELSAN ile TAQNIA DST tarafından imzalandı. Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail DEMİR ve KACST (Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Kenti) Başkanı ve TAQNIA Yönetim Kurulu Başkanı Prens Dr. Turki Saud Bin Mohammed Bin Al-Saud şahit olarak anlaşmaya imza attı. Törende Türkiye Suudi Arabistan Büyükelçisi ile Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı da hazır bulundu.

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. DEMİR, imzalanan anlaşmanın iki ülkenin savuma sanayii alanındaki işbirliğini geliştireceğini ifade etti. KACST Başkanı ve TAQNIA Yönetim Kurulu Başkanı Prens Dr. Turki Saud Bin Mohammed Bin Al-Saud, konuşmasında bu anlaşmanın ülke savunma sanayii için çok önemli bir adım olduğunu belirtti.