ASELSAN İLE KAE ARASINDA 4700 TELSİZ CİHAZLARI ÜRETİMİ TEKNOLOJİ TRANSFERİ ANLAŞMASI İMZALANDI.

25.11.2016

ASELSAN ve Kazakhstan Aselsan Engineering (KAE) şirketi arasında, Kazakistan'da stratejik işbirliğinin genişletilerek, elektro-optik ürünlerin ardından 4700 Telsiz Cihazlarının KAE bünyesinde üretilmesi için Teknoloji Transferi sözleşmesi imzalanmıştır.

Kazakistan'ın bağımsızlığının 25.Yılını kutladığı bu dönemde, Astana'da, 10 Kasım 2016 tarihinde Genel Müdür Yardımcımız Yavuz BAYIZ ve KAE Genel Müdürü Tarık Ziya KABOĞLU'nun imzaları ile KAE'nin telsiz üretimine başlaması için anlaşmaya varılmıştır. Bu anlaşma ile KAE, 4700 Telsiz cihazları için kart üretimini ve telsiz bileşenlerinin montajını gerçekleştirip, bu ürünleri, kamu güvenliği kullanıcıların etkili ve güvenli haberleşme ihtiyacı için Kazakistan pazarında sunacaktır. 2017'nin ilk yarısında ilk üretimin başlaması planlanmaktadır. 10 Kasım 2016 tarihinde Astana'da düzenlenen geniş katılımlı bir konferans ile Aselsan'ın kamu güvenliği haberleşmesi alanındaki tecrübeleri Kazakistan'ın farklı kurumlarından yetkililere KAE ekibi ile birlikte canlı demonstrasyon eşliğinde aktarılmıştır.