ASELSAN’DAN UKRAYNA’YA TELSİZ İHRACATI

10.10.2017
  • ​ASELSAN ile Ukrayna STE firması arasında; Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin askeri haberleşme ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla bir sözleşme imzalanmıştır. Bu anlaşma kapsamında, son teknoloji kullanılarak geliştirilen, yazılım tabanlı mimarisi, değişik dalga şekilleri ve tehditlere karşı yüksek beka kabiliyeti sağlayan elektronik koruma tedbirleri ile uluslararası alanda en itibarlı ürünler arasında yerini alan ASELSAN Yazılım Tabanlı Askeri Telsiz ailesi ürünlerinin tedariki hedeflenmektedir.
  •  Aselsan Askeri Telsiz ailesi ürünleri yaklaşık 20 ülkeye ihraç edilmiş olup, tüm bu ülkelerdeki müşterilerimizde yüksek memnuniyet oranıyla kullanılmaya devam etmektedir. Ayrıca üç ülkede bu telsizlerimizin teknoloji transferi marifetiyle yerel üretimi de gerçekleştirilmektedir.
  • Bu sözleşme, Türk ve Ukrayna savunma işbirliği çerçevesinde, ileride diğer savunma projelerinde gösterilecek birlikteliklere zemin hazırlaması anlamında çok önemli bir adım oluşturmaktadır.