Çalışanın Sesi Çalıştayı-6

“Biz ASELSAN’ız, Birlikte Varız”

Çalışanın Sesi Çalıştaylarının altıncısı; Öğrenme ve Kurumsal Gelişim Direktörlüğü, İnsan Kaynakları Direktörlüğü ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü koordinasyonunda “Biz ASELSAN’ız, Birlikte Varız” sloganıyla 20 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Çalıştaya katılan 359 çalışanımız görüş ve önerilerini paylaşarak şirketimizin kurumsal gelişimine katkı sağladı.

Açılış konuşmasında, İnsan Kaynakları Direktörü Can Demir yeni atandığı görevinde Çalışanın Sesi Çalıştaylarının kendisine ışık tutacak önemli bir çalışma olduğunu söyleyerek ilerleyen dönemde üst yönetim ile birlikte şirket ve çalışanları için faydalı çalışmalarda bulunmak istediğini belirtti. Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Karataş, ASELSAN’ın daha ileriye gitmesi için şirket genelinde iklim değişikliklerinin öncelikli olarak çalışanlar sayesinde gerçekleştirilebileceğine inandıklarını vurgulayarak, bu çalıştaylarda alınan görüş ve önerilerin gerçekleştirilecek aksiyon planları için oldukça değerli girdiler olduğuna değindi ve çalıştaya hafta sonu gönüllü olarak katılan çalışanlarımıza teşekkür etti. Ardından, yurt dışı seyahati nedeniyle çalıştaya video mesaj ile katılan ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, çalışanlarımızla bir arada olmayı arzu ettiğini ancak katılım sağlayamadığını, çalıştayda iletilen görüş ve önerileri oldukça önemsediğini belirtti.

Açılışı takiben iki oturumda gerçekleştirilen çalıştay kapsamında sırasıyla ASELSAN’da İK süreçleri ve mesleki gelişim uygulamaları/olanakları ve ASELSAN’da çalışma hayatı temaları üzerinden çalışanlarımızın görüş ve önerileri alındı. İletilen tüm görüş ve öneriler daha sonra üst yönetime sunulacak olan çalıştay raporunda yer almak üzere yazılı olarak kaydedildi. Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Karataş, Öğrenme ve Kurumsal Gelişim Direktörü Dr. Kubilay Pakin ve İnsan Kaynakları Direktörü Can Demir, çalıştay boyunca çalışanlarımızın görüşlerini bizzat dinledi.

Yapılan son çalıştay ile sırasıyla mühendislik kulvarı, idari kulvar, büro işleri kulvarı, müdür unvanına sahip yöneticilik kulvarı, teknisyenlik kulvarı, teknik uzmanlık kulvarı ile işçilik kulvarlarındaki çalışanlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen Çalışanın Sesi Çalıştayları tamamlandı. Çalıştaylara toplamda 3607 çalışanımız katılım sağladı.

Son Eklenen Haberler