Hibrit Manevra Lokomotifine Design Turkey 2018 İyi Tasarım Ödülü

22.11.2018

ASELSAN UGES Endüstriyel Tasarım ekibimizden Ayşegül Özbayis ve Oğuzhan Topcuoğlu tarafından endüstriyel tasarımı yapılmış olan Yerli ve Milli Hibrit Manevra Lokomotifi (HSL-700); Design Turkey 2018 tasarım yarışmasında “İyi Tasarım Ödülü" kazanmıştır. HSL-700 projesi, TCDD Taşımacılık A.Ş. için ASELSAN ve TÜLOMSAŞ işbirliği ile geliştirilmiştir.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri, Türkiye'de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeten, ihracatta ve ulusal pazarda ürüne katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran iyi tasarımı ödüllendirerek, iyi tasarlanmış ürünlerin topluma ve endüstriye sağladığı faydaları görünür kılmak amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı (TB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliğiyle TURQUALITY® Programı dâhilinde düzenlenen bir tasarım değerlendirme sistemidir.

Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödüllerinin hedefleri,

• Üretim ve tasarım hizmeti sektörlerini ve iyi tasarımı tanıtmak amacıyla, ödül alan tasarımları ödül töreni, sergi, yayınlar ve medya aracılığıyla tanıtarak endüstride ve toplumda tasarım farkındalığını yükseltmek;

• İyi tasarımın kullanıcı ve üreticiler tarafından daha fazla talep edilmesine katkı sağlayarak tasarımın değerini yükseltmek;

• Tasarımcıları sektör bünyesindeki üreticilerle buluşturmak;

• Yurt dışı ve yurt içinde gerçekleştirilecek faaliyetlerle tasarım dünyasında Türkiye'nin yerini vurgulamak;

• Türkiye'de endüstrinin, ihracatın, uluslararası markalaşmanın ve endüstriyel tasarımın gelişimine ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamaktır.​